Печі для випалювання вапна посаду давньоруського Вишгорода - Бібіков, Д.В.; Івакін, В.Г.; Оленич, А.М. (Археологія, 2017)
Вводяться до наукового обігу результати дослідження печей для випалювання вапна початку ХІІ ст., виявлених протягом 2014—2016 рр. на вишгородському посаді. Подібним чином інтерпретується і споруда, відкрита неподалік у 1936 р. Робиться висновок про зв’язок виявлених об’єктів із завершальним етапом будівництва церкви-мавзолею свв. Бориса і Гліба, реконструюється характер організації ремесла на посаді Вишгорода.