Людський та інтелектуальний капітали в економіці знань - Вовканич, С.; Семів, Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті визначено особливості інтелектуально- інноваційного розвитку з позицій ресурсного, синергетичного, інтегрального та діяльнісного підходів, показано відмінність понять людського та інтелектуального капіталу, де останній розглянуто в контексті багатьох інших важливих складників людського фактора (духовності, інформаційної мобільності, ціннісних мотивацій, інноваційної культури, національної консолідації, євроінтеграційних орієнтацій,творчої комфортності середовища тощо), що впливають на формування економіки знань України.