До вивчення техніки орнаментації давньоруських дерев’яних виробів - Сергеєва, М.С. (Археологія, 2013)
Подано результати дослідження техніки орнаментації давньоруських виробів з дерева. Вказано інструментарій, який застосовували для виконання різних видів орнаменту.