Кам’яні ядра для метальних машин з Ольвії - Хомчик, М.А.; Каганюк, В.А. (Археологія, 2017)
Статтю присвячено публікації кам’яних снарядів (ядер) вагою від 3,5 кг до 10,1 кг, які були знайдені в античному місті Ольвія наприкінці ХХ — на початку ХХІ ст.