Особливості біологічних властивостей збудника туберкульозу - Спасенко, О.; Холодна, Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Розглядаються проблеми поширення туберкульозної інфекції у світі і в Україні. Значне зростання інфікова ності паличкою Коха, зміна біологічних властивостей штамів M. tuberculosis, розвиток полірезистентності до антибактеріальних препаратів, а також тенденція до посилення супутньої патології свідчать про недостат ність механізмів імунного захисту організму людини.