Об одной характеризационной теореме на дискретных абелевых группах - Миронюк, М.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Згiдно з теоремою Хейде гауссiв розподiл на дiйснiй прямiй характеризується симетрiєю умовного розподiлу однiєї лiнiйної форми вiд незалежних випадкових величин при фiксованiй iншiй. У роботi розглядається аналог теореми Хейде для дискретних абелевих груп.