До історії створення загального плану архітектурно-будівельних залишків Ольвії - Крижицький, С.Д.; Каряка, О.В. (Археологія, 2017)
Стаття присвячена послідовному опису історії виникнення та розвитку складання загальних топографічних планів Ольвії Понтійської, а також створенню загального дискретного плану ольвійського городища. Висвітлено основні складові частини та джерела створення цього плану. Подано стислу характеристику головних об’єктів архітектурних залишків розкопаних ділянок, що включено до загального плану цієї античної пам’ятки.