Хронологічні ланцюжки типів намистин з жіночих пізньосарматських поховань cхідноєвропейського степу - Олійник, Г.О. (Археологія, 2018)
У статті описується процес створення хронологічних ланцюжків з жіночих пізньосарматських поховань східноєвропейського Степу, який складався з декількох етапів. Це дозволило виокремити 33 хронологічних та регіональних ланцюжки, що доводить спроможність намиста відігравати роль регіонально-хронологічних маркерів у цих похованнях.