Знахідки І тис. н. е. у Полтавському Поворсклі: за матеріалами робіт 2016 р. - Володарець-Урбанович, Я.В.; Пуголовок, Ю.О.; Щербань, А.Л. (Археологія, 2018)
Випадкові знахідки другої — третьої чверті І тис. н. е. біля сс. Велика Рублівка, Драни, Устименки та смт Опішне, виявлені у 2016 р. місцевими мешканцями та передані на зберігання до фондів КУ ІКЗ «Більськ» та Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному вводяться у науковий обіг. Серед них фрагменти фібул, люстерка, деталь замка скриньки та уламки ліпленого посуду.