В. М. Даниленко та періодизація неоліту Південного Бугу: нові запитання до старих джерел - Гаскевич, Д.Л. (Археологія, 2013)
Поява радіовуглецевих дат і кількох альтернативних періодизацій буго-дністровського неоліту вимагають перевірки його відносної хронології, розробленої В.М. Даниленком. Тут визначаються методи та підходи, що дозволяють це зробити за неповноти джерел, здобутих у 1950-х рр.