Міжнародна конференція "Археологія та лінгвістика в сучасному світі. Обмін знаннями в історії людства - Мордвинцева, В.І. (Археологія, 2013)
Конференція відбулася 20—23 вересня 2012 р. Її профінансував фонд А. фон Гумбольдта (Німеччина), організатором був Кримський філіал Інституту археології НАН України, співорганізаторами — Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського (м. Сімферополь), Кримський гуманітарний університет (м. Ялта), Бахчисарайський історико-культурний заповідник, Алуштинська філія Центрального музею Тавриди. Організаційну підтримку також надали Служба академічних обмінів Німеччини (DAAD), GoetheInstitut (м. Київ), посольство Німеччини в Україні, Уряд АР Крим. У конференції взяли участь 25 Гумбольдт-стипендіатів, 28 вчених і 27 молодих вчених із дев’яти країн: Німеччини (9 вчених), Данії (2), Польщі (5), Росії (10), Туреччини (2), України (48), Молдови, Естонії та Японії (по одному представнику).