Світлої пам'яті Хайнца Хайнена (Археологія, 2013)
Скорботна звістка надійшла до Інституту архе ології з Німеччини… Після тривалої тяжкої хвороби 21 червня 2013 р. пішов з життя Хайнц Хайнен — визначний антикознавець, історик, археолог, епіграфіст зі світовим ім’ям, доктор філософії та доктор історії, професор Трирського університету, автор низки фундаментальних праць з античної історії та культури, грецької колонізації Середземномор’я та Причорномор’я, історії та археології римської Європи, проблем античного рабства, релігії, мистецтва, науки та історіографії антикознавства. Світова та європейська наукова спільнота втратила одного з найталановитіших вчених- аналітиків, педагогів і організаторів науки та міжнародної наукової кооперації.