Пам’яті Анатолія Степановича Островерхова - Буйських, С.Б.; Охотников, С.Б.; Субботін, Л.В. (Археологія, 2014)
Тяжкої втрати зазнала археологія України. 28 жовтня 2013 р. пішов з життя визначний вчений кандидат історичних наук Анатолій Степанович Островерхов — активний археолог-польовик, який дослідив багато пам’яток доби бронзи, раннього залізного віку та античного періоду, знаний фахівець з історії стародавнього скла й склярства на теренах України, автор понад 200 наукових праць (зокрема 11 монографій).