Поховання з "платою Харону" з Шишацького могильника черняхівської культури - Рейда, Р.М.; Гейко, А.В.; Сапєгін, С.В. (Археологія, 2014)
Публікується унікальне за супровідним інвентарем поховання, виявлене на Шишацькому могильнику черняхівської культури. У руці померлої містився скляний кубок і римський денарій. Наявність монети можна пов’язати з «платою Харону».