Про початок використання грошової монети в Україні - Козубовський, Г.А. (Археологія, 2018)
Проаналізовано знахідки венеціанських гроссо ХІІІ— ХІV ст. в Україні. Звернуто увагу на негативні наслідки монгольської навали на розвиток грошового обігу.