Основні результати археологічних досліджень на Кінбурнській косі в 2009-2013 рр. - Біляєва, С.О.; Карашевич, І.В.; Фіалко, О.Є. (Археологія, 2014)
Подано результати археологічних досліджень комплексу пам’яток на Кінбурнській косі. На основі зіставлення археологічних, писемних і картографічних джерел визначено локалізацію фортеці османського часу та виділено основні етапи її розбудови та експлуатації.