Час формування городоцько-здовбицької культури - Бунятян, К.П. (Археологія, 2014)
Формальні та стилістичні особливості кераміки городоцько-здовбицької культури уможливлюють уточнення часу її формування та вказують на загалом довший вік ніж то відводиться їй нині. Наголошується на розбіжностях між керамікою городоцько-здовбицької та межановицької культур, закладених в час їх становлення та помітних і в подальшому.