Знахiдки пломб дрогичинського типу з Києва - Івакін, Г.Ю.; Бібіков, Д.В.; Івакін, В.Г.; Баранов, В.І. (Археологія, 2020)
У статті публікуються нові сфрагістичні матеріали з давньоруського Києва та його округи, а саме — товарні пломби т. зв. «дрогичинського типу», які були виявлені під час науково-рятівних досліджень Архітектурноархеологічної експедиції ІА НАН України протягом 2016—2017 рр. Крім того, наводиться стислий огляд історіографії проблеми. Знахідки пломб з останніх років досліджень розглядаються у контексті сучасної сфрагістичної науки, класифіковані зображення на пломбах, робляться спроби їх персональної атрибуції.