Реєстр нерухомих пам’яток верхнього мiста Ольвiї: досвiд наукової паспортизацiї - Крижицький, С.Д.; Шеiн, С.С.; Буйських, А.В. (Археологія, 2020)
У статті йдеться про досвід створення узагальнювального Реєстру нерухомих археологічних пам’яток; його методичне обґрунтування на підставі здійснених в НІАЗ «Ольвія» НАН України системних практичних заходів, спрямованих на консервацію та музеєфікацію розкопаних архітектурно-археологічних об’єктів для їх постійного експонування під відкритим небом.