Аттична чорнолакова керамiка з Ольвiї в зiбраннi Археологiчного музею IА НАН України - Чечуліна, І.О. (Археологія, 2020)
Аттична чорнолакова кераміка — надійне джерело датування археологічних комплексів та культурних нашарувань Ольвії. Колекція кераміки, що експонується в Археологічному музеї Інституту археології НАНУ, — доволі інформативна та цікава з точки зору різноманітності форм та орнаментування. В експозиції представлені як окремі речі, так і цілі комплекси посуду різного часу, переважно класичного та елліністичного.