Дослiдження Шестовицьких курганiв - Скороход, В.М.; Блажчек, Д. (Археологія, 2020)
Розглянуто нові археологічні дослідження у ІІІ курганній групі Шестовицького некрополя. Дослідження проведені у північній частині ІІІ курганної групи, де вибрано два насипи, що були досліджені однією ділянкою. В одному з курганів виявлено інгумацію чоловіка з ножем та залишками залізного кістеню, що належить до Х ст. Один з курганів похованнь Х ст. не містив. У верхній частині насипу виявлено впускне поховання ХІІ ст.