Ушебтi Панефернефера з колекцiї Полтавського краєзнавчого музею - Тарасенко, М.О. (Археологія, 2020)
Публікується давньоєгипетська заупокійна статуеткаушебті із полтавської музейної колекції. Це ушебті датується XXI династією і належало чоловіку на ім’я Панефернефер (старе читання Панеферхер). Він мав доволі рідкісний титул «головний хранитель документів казначейства (Дома) Амона», який вказує на належність цієї особи до кліру фіванського жрецтва. Статуетка була придбана в 1894 р. П. П. Бобровським у Залі продажів Каїрського Музею старожитностей.