Досвід застосування філстиму (філграстиму) при лікуванні хворих з лімфомою ходжкіна групи високого ризику - Крячок, І.А.; Мартинчик, А.В.; Титоренко, І.Б.; Філоненко, К.С.; Алєксік, О.М.; Каднікова, Т.В.; Новосад, О.І.; Кущевой, Є.В.; Пастушенко, Я.В. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2010)
а базі відділення онкогематології Національного інституту раку в рамках протоколу клінічного дослідження проводили вивчення ефективності та безпеки препарату Філстим виробництва ВАТ «Біофарма» (Україна) у дорослих з нейтропенією, що розвинулася внаслідок поліхіміотерапії при лімфомі Ходжкіна групи високого ризику. У дослідження було включено 30 пацієнтів. Ефективність досліджуваного препарату становить 100%; його дія призводить до статистично значимого збільшення кількості лейкоцитів і нейтрофілів. Препарат характеризується задовільною переносимістю. Характер побічних явищ і ступінь їх прояву не відрізнявся від таких, що описані в літературі. Ключові слова: колонієстимулюючі фактори росту, філграстим, Філстим, нейтропенія, хіміотерапія, лімфома Ходжкіна, ефективність, токсичність.