"Потойбічний бенкет": набори глеків у похованнях черняхівської культури - Рейда, Р.М.; Гейко, А.В.; Сапєгін, С.В. (Археологія, 2015)
У контексті дослідження наборів посуду для напоїв на потойбічному бенкеті проаналізовано поховання черняхівської культури Дніпровського Лісостепового Лівобережжя, в складі яких виявлено більше одного глека.