Групи автоматів без циклу з виходом - Руссєв, А.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Доведено, що клас груп, породжених автоматами над скiнченним алфавiтом, є замкненим вiдносно прямих степенiв та деяких вiнцевих добуткiв. Отримано точну оцiнку порядкiв груп автоматiв без циклу з виходом над бiнарним алфавiтом.