До історії вивчення аттичної чорнолакової кераміки з Північного Причорномор'я - Чечуліна, І.О. (Археологія, 2015)
Огляд історії вивчення аттичної чорнолакової кераміки, що походить з розкопок античних пам’яток Північного Причорномор’я, дав змогу виділити три основні етапи в дослідженні цього різновиду довізного посуду. Охарактеризовано нинішній стан його вивчення у різних центрах регіону.