О комплексной модели зоны предразрушения в конце трещины на границе раздела упругих сред - Каминский, А.А.; Кипнис, Л.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Пропонується метод розрахунку повної зони передруйнування в кiнцi трiщини на границi роздiлу пружних середовищ в рамках комплексної моделi, що доповнює модель Комнiноу припущенням про iснування бокової зони передруйнування.