Підбійні поховання кочівників ХІІ-ХІІІ ст. на Сіверському Дінці - Харламова, А.О. (Археологія, 2015)
У статті розглядаються підбійні поховання кочівників розвинутого середньовіччя в середній течії Сіверського Дінця. Автор робить висновок, що вони входять до одного типологічного ряду та можуть належати донецькому об’єднанню половців.