Загальний розв'язок системи рівнянь рівноваги неоднорідних за товщиною трансверсально-ізотропних пластин - Хома, І.Ю.; Прощенко, Т.М. (Доповіді НАН України, 2010)
На основi методу розкладу функцiй y ряди Фур’є за полiномами Лежандра координати товщини побудовано систему рiвнянь рiвноваги неоднорiдних за товщиною трансверсально-iзотропних пластин i викладено метод знаходження загального аналiтичного розв’язку даної системи.