Поліхромні (акварельні) пеліки IV-ІІІ ст. до н. е. з Пантикапея зі збірки НМІУ - Хомчик, М.А.; Бут, Ю.П. (Археологія, 2015)
У роботі розглядаються питання фарбового покриття на трьох поліхромних (акварельних) пеліках IV—III ст. до н. е. з Пантикапея, які входять до збірки Національного музею історії України. Проаналізовано причини та зроблено висновки щодо різного стану їх збереження.