Археологічний музей В. І. Гошкевича (1890-1898 рр.) - Костенко, А.В. (Археологія, 2015)
Розглядається перший етап життя та діяльності Віктора Івановича Гошкевича (1860—1928 рр.) — визначного дослідника археологічних пам’яток Півдня України. Обґрунтовується положення про визначальну роль В.І. Гошкевича в започаткуванні та розвитку Археологічного музею в Херсоні наприкінці ХІХ ст. Визначається місце музею в мережі наукових комунікацій вчених-істориків та археологів того часу.