Новi матерiали з розкопа "Орiєнт" некрополя Ольвiї - Івченко, А.В. (Археологія, 2021)
На некрополі Ольвії десять років досліджується широкою площею розкоп «Орієнт». Ця територія використовувалася впродовж майже усього періоду існування античної Ольвії виключно для відправлення поховальнопоминальних та пов’язаних з ними обрядів, зокрема у римській час. Саме для цього періоду тут зафіксовано максимальну щільність та кількість поховальних об’єктів у порівнянні з попередніми періодами та велику кількість їх типів. Тому виникла необхідність залучення до наукового обігу нового значного масиву археологічного матеріалу.