Другий Михайлiвський курган — пам’ятка V ст. до н. е. в Потясминнi - Могилов, О.Д. (Археологія, 2021)
Стаття присвячена публікації матеріалів кургану 2 біля с. Михайлівка в басейні р. Тясмин на півдні Дніпровського Правобережного Лісостепу. В могилі V ст. до н. е. поховано воїна у супроводі озброєння, деталей вузди, прикрас. Захоронення пов’язується зі знатною особою з великого сусіднього селища скіфського часу.