Пам’ятi Олега Петровича Журавльова (Археологія, 2021)
17 квітня 2021 р. пішов у засвіти Олег Петрович Журавльов — визначний український дослідник у галузі археозоології, широко відомий у нашій країні та за її межами. Це велика втрата для важливого наукового напряму, в якому О. П. Журавльов був провідним і незамінним фахівцем. Науковий спадок Олега Петровича істотно збагатив вітчизняну і світову науку. Він дослідив та опублікував величезний масив фауністичних колекцій широкого хронологічного діапазону, проаналізував динаміку видового складу фауни території України від епохи пізнього палеоліту до пізнього середньовіччя, вивчав історію розвитку тваринництва та мисливства давнього населення.