Субмаринная разгрузка подземных вод на мысе Айя (Крым) - Иванов, В.А.; Прусов, А.В.; Чепыженко, А.И. (Доповіді НАН України, 2010)
Наведено результати натурних спостережень субмаринного розвантаження пiдземних вод у м. Айя (Крим) наприкiнцi гiдрологiчного лiта 2008 р. Вимiряно швидкостi течiї, температуру, солонiсть i мутнiсть в однiй з карстових порожнин, а також на полiгонi поблизу неї. Оцiнки дебiту субмаринного розвантаження порiвнюються з аналогiчними оцiнками, отриманими ранiше.