"Плетiнка" на литовських i литовсько-руських монетах ХIV ст. - Козубовський, Г.А. (Археологія, 2021)
У статті проаналізовано зображення «плетінки» на відомих типах литовських, київських та золотоординських монет ХІV ст. Ії поява на монетах пов’язується з усталеними нормами збору податків на більшій частині Великого князівства Литовського і Руського, а також із джерелом срібла для виробництва власних монет і злитків.