Мармуровий бюст Мiтри-Тавроктона з Ольвiї - Козленко, Р.О. (Археологія, 2021)
У науковий обіг уводиться мармуровий бюст МітриТавроктона з розкопок ділянки Р-25 у Верхньому місті Ольвії. Наявність якісно виконаної скульптури Мітри та інших вотивних рельєфів із розкопок Ольвії може свідчити на користь існування мітреума — святилища, пов’язаного з перебуванням у місті римської залоги в другій половині II — першій половині III ст. н. е.