Жорна з Ревного на Буковинi - Горбаненко, С.А.; Ількiв, І.В.; Михайлина, Л.П.; Рiдуш, Б.Т. (Археологія, 2021)
Запропоновано аналіз каменів від легких ручних жорнових поставів із Ревнянського гнізда поселень VIII—X ст., залишеного слов’янами — носіями райковецької культури. Проведено визначення літологічного складу гірських порід. Матеріал проаналізовано й здійснено ймовірну реконструкцію жорнового поставу, за дослідженнями Р. С. Мінасяна. На основі матеріалів дослідника запропоновано варіант власної систематизації.