Логістичне управління енергетичними потоками: теоретико-методологічні засади - Перебийніс, В.І.; Рогоза, М.Є.; Миколенко, І.Г.; Кононенко, Ж.А. (Економічний вісник Донбасу, 2023)
Уточнено теоретико-методологічні засади формування логістичного управління енергетичними потоками. Отримало подальший розвиток тлумачення економічні поняття «енергетичний потік», «розмірність енергетичного потоку». Розглянута сутність (субстанція) енергетичного потоку. Обґрунтовані стадії руху енергетичного потоку: стадія закупівель, стадія зберігання, стадія використання (трансформації). Сформульовано поняття «логістичне управління енергетичними потоками». Здійснено розробку матриці логістичного управління енергетичними потоками у процесі енергопостачання (енергогенерації) та енергоспоживання. Обґрунтовано завдання оптимізації енергетичних потоків.