Особливості формування системи інформаційної безпеки українських підприємств за високо динамічних умов цифровізації - Озарко, К.С.; Копитко, С.Б. (Економічний вісник Донбасу, 2023)
В роботі визначено актуальність досліджуваної проблеми стосовно розвитку систем інформаційної безпеки українських підприємств за високо динамічних умов цифровізації. Адже за умов стрімкого розвитку цифрової економіки (її цифровізування) економічний розвиток підприємств все більше залежатиме не від матеріальних, а від інформаційних ресурсів. Цілі дослідження полягали у дослідженні проблематики інформаційної безпеки українських підприємств в умовах цифровізації, розробленні рекомендацій і пропозицій щодо вирішення існуючих проблем. В праці запропоновано комплексну систему цифрової безпеки вітчизняних підприємств за високо динамічних умов господарювання. Рівень ефективності функціонування системи забезпечення інформаційної безпеки підприємства визначає ступінь досягнення цілей цифрового трансформування. Активізування ж процесів цифрового трансформування викликає необхідність для формування, застосування, удосконалення підприємствами засобів забезпечення інформаційної безпеки.