Науково-практичний семінар «організація і проведення цитологічного скринінгу раку шийки матки» (Київ, 2009 р.) - Болгова, Л.С. (2009)
У ДУ «Національний інститут раку» відбувся науково-практичний семінар «Організація і прове- дення цитологічного скринінгу раку шийки матки» для організаторів охорони здоров’я, лікарів, які за- ймаються цитологічним скринінгом, гінекологів. На семінарі були присутні 127 фахівців із Києва, Миколаєва, Одеси, Київської області. Ситуація, що склалася в Україні, коли майже кожна п’ята жінка, яка захворіла на рак шийки матки (РШМ), вмирає до року після встановлення діагнозу (тобто захворювання виявляється уже в занедбаній стадії), потребує швидкого дієвого вирішення. До того ж в останній час усе частіше на РШМ хворіють молоді жінки віком 25–35 років. Зважаючи на демографічну ситуацію в Україні, тенденцію до зменшення народжуваності, виявлення передракових станів і початкових стадій РШМ, а також їх лікування є надзвичайно важливим завданням для медиків країни в цілому.