Фінальний палеоліт України - Залізняк, Л.Л. (Археологія, 1995)
Стаття присвячена етнокультурним процесам, що відбувались на території України 14—10 тис. років тому. Сучасний рівень знань дозволяє виділити тут 6 археологічних культур, які докладно розглядаються на широкому європейському тлі.