До питання про еволюцію міфологічних поглядів слов’ян у І тис. до н. е. - Козак, Д.Н.; Козак, H.С. (Археологія, 1995)
У публікації порівнюються дві видатні пам’ятки духовної культури давніх слов'ян — окуття піхов меча з Гринева рубежу ери і Збручанський ідол кінця І тис. н. е.