Гільбертові простори у векторній моделі подання зображень і наборів зображень - Грицик, В.В.; Пелешко, Д.Д.; Рашкевич, Ю.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Розроблено векторну модель подання сигналу-зображення на основi поняття потоку абстрактної вектор-функцiї. Через визначення скалярного добутку та метрики побудовано та дослiджено гiльбертовi сепарабельнi простори операторного подання наборiв зображень. Визначено задачу факторизацiї цих просторiв для подальшої розробки методiв попередньої обробки зображень та наборiв зображень.