Про колекцію середньовічних тканин з некрополя Золоте - Корпусова, В.M. (Археологія, 1995)
Серед унікальних колекцій Наукових фондів ІА НАНУ є колекції тканин з розкопок різних пам'яток» серед яких і художній текстиль з середньовічного некрополя Золоте, що в Східному Криму. Через відсутність в Україні висококваліфікованих фахівців-реставраторів археологічного текстилю, а також обмеженість коштів, що не дозволяють провадити реставраційні роботи поза межами України, більшість археологічних тканин не реставрується і не досліджується. Це стосується й згаданої колекції художнього текстилю з Золотого, яку ще не введено до науковою обігу. Останнє є метою цій праці.