Численное решение задачи о неосесимметричных свободных колебаниях ортотропных неоднородных цилиндров на основе метода сплайн-коллокации - Ефимова, Т.Л. (Доповіді НАН України, 2010)
Розглянуто задачу про вiльнi неосесиметричнi коливання ортотропного порожнистого цилiндра з рiзними граничними умовами на торцях на основi тривимiрної теорiї пружностi. Основнi рiвняння теорiї пружностi за допомогою методу сплайн-апроксимацiї зводяться до проблеми власних значень для системи високого порядку звичайних диференцiальних рiвнянь. Розрахунки проводилися стiйким чисельним методом дискретної ортогоналiзацiї. Наведено результати розрахункiв частот неоднорiдного цилiндра з рiзними умовами на його торцях.