Пам’яті Марії Іванівни Вязьмітіної (Археологія, 1995)
З квітня 1994 р. на 98-му році припинилося життя Марії Іванівни Вязьмітіної — відомого вченого-археолога й мистецтвознавця, яка стояла біля витоків Академії наук України, талановитої дослідниці сарматських та пізньоскіфських старожитностей України, бактрійських та парфянських пам'яток Середньої Азії, декоративно-прикладного мистецтва країн Близького Сходу, кандидата історичних та філологічних наук, Лауреата державної премії УРСР, людини, що належала до старої інтелектуальної еліти країни, до товариства з широковідомими та майже невідомими суспільству особистостями, які передають від покоління до покоління високу культуру, духовність, чесноти.