Визначення вагової системи доби бронзи Північного Причорномор'я - Черних, Л.А. (Археологія, 1995)
Автор статті звертає увагу на необхідність виваженого наукового підходу до проблеми визначення вагової системи за археологічними джерелами доби бронзи, формулює методологічні передумови та пропонує один з варіантів її вирішення.