Доля вченого і людини (до 110-річчя А. В. Добровольського) - Черняков, І.Т. (Археологія, 1995)
Утвердження української археологічної школи нерозривно пов'язано і з ім'ям дослідника А.В. Добровольського, останні творчі наукові роки якого проходили у відділі первісної археології Інституту археології Національної академії наук України.