Вулиця літописного Звенигорода - Могитич, Р.І. (Археологія, 1995)
Під час розкопок під керуванням І. К. Свєшнікова в урочищі Гребля на передмісті літописного Звенигорода автором у 1983—1984 рр. вивчено дерев'яні конструкції вулиці, реконструйовано план прилеглої забудови. Відкрита у літописному Звенигороді вулиця була Інженерною спорудою значно складнішої конструкції, ніж вивчені досі подібного призначення споруди у інших давньоруських містах. Послідовність вдосконалення конструкції, застосування різних варіантів конструктивної схеми і дотепних новацій вказують на виробленість технічних прийомів, масове володіння будівельним ремеслом серед мешканців княжого Звенигорода. Прослідковані конструктивні прийоми широко застосовувались надалі в будівельній практиці на Україні, зокрема в конструкціях мостів, гребель, берегових кашиць тощо.